Szivárgás vizsgálat

Tudta, hogy minden (nem hermetikusan zárt) hűtőkör szivárgás vizsgálatra kötelezett, ha a benne levő hűtőközeg CO2 egyenértéke 5 tonnánál magasabb?

Magánszemélyként, Önnek is szüksége lehet erre?

Ha a háztartásokban szokásosnál (2,5-4,5 kW hűtő teljesítmény) nagyobb, vagy multi berendezést üzemeltet, akkor meg kell erről győződni. Hogyan? Meg kell nézni az adattáblán (kültéri egység oldalán található) szereplő hűtőközeg fajtát és mennyiségét. Nemzeti Klímavedelmi Hatóság honlapján található CO2 egyenérték kalkulátorba beírva ezt a két adatot, megkapjuk, hogy mennyi a CO2 egyenérték. Ha 5 tonna alatti értéket mutat, akkor nincs további teendő. 5 tonna feletti érték esetén regisztrálni kell, és szivárgás vizsgálatot végeztetni.

Szívesen segítek eligazodni az ügyintézés folyamatában is. A szivárgás vizsgálat a hűtőkör valamennyi csatlakozásának megbontás nélküli műszeres ellenőrzését jelenti. Ha nem mutat szivárgást, akkor elkészítem a hatóság rendszerében a jegyzőkönyvet. Szivárgás (5 gramm /évet meghaladó mérték) esetén gondoskodni kell a javításról.

Mennyibe kerül a szivárgás vizsgálat?

Függ a berendezés méretétől, a csőszakasz hosszától, elvezetésétől, csatlakozásuk számától. Önmagában szivárgás vizsgálat Budapesten és közvetlen vonzás körzetében minimum 15 000 Ft.

Karbantartással együtt megrendelve, illetve több rendszer esetén kedvezményes árat a helyszín ismeretében tudok adni.

Mindig az Ügyfél hosszútávú érdekét kerestem, legfontosabb célként a minőség javítását tűztem ki. Klímásként is ezzel a szemlélettel dolgozok, a legjobb megoldást keresem Megrendelőm részére, minden berendezésre úgy tekintek, mintha én is abban a helységben élnék, vagy dolgoznék. Bővebben >>

06-30/555-4114

klima@demenyklima.hu

www.demenyklima.hu