Klíma tisztítás - karbantartás

Tiszta gép = tiszta levegő. Ezért fontos a rendszeres tisztítás, karbantartás. Javasolt hűtési és fűtési idény előtt vagy után elvégeztetni a karbatartást, de legalább évente egy alkalommal szükséges. Így folyamatosan tiszta levegőt fúj a beltéri egység, éppen úgy, mint amikor felszerelték.

Mi tartozik a rendszeres karbantartáshoz?

  • Leszerelem a beltéri egység műanyag burkolatát (kivételes esetben nem szükséges vagy nem ajánlott), belül is megtisztítom, kitisztítom a szűrőket is.
  • Ellenőrzöm, tisztítom a csepp víz gyűjtőjét, elvezetését.
  • Elvégzem a beltéri egység hőcserélő tisztítását, fertőtlenítését. Nagy nyomású gőz tisztító gépet és kompresszort is használok a fertőtlenítő szer felhordásához a lamellák közötti szűk rések tisztításához. Ezekkel az eszközökkel és akkumulátoros magasnyomású mosóval a ‘mókuskerék’ ventillátort is megtisztítom. Látni fogja, meglepő mennyiségű kosz jön majd ki! Természetesen közben összegyűjtöm a szennyezett vizet, és megvédem a falat is a nedvességtől, kosztól.
  • Meghúzom az elektromos kötéseket.
  • Megmérem a kifújt levegő hőmérsékletét
  • Kültéri egység karbantartás a hőcserélő felület alapos tisztításával kezdődik, vegyszer és magas nyomású mosó segítségével. A gazdaságos üzem fenntartásához elengedhetetlen a kültéri egység folyamatos tisztán tartása. A lamellákra lerakódó kosz, por, nyárfa szösz összeáll egy szigetelő takróvá, amely akadályozza a megfelelő hőcserét. Ez magasabb villanyszámlát és a gép rövidebb élettartamát eredményezné.
  • Megmérnem a hűtőközeg nyomását, abban az esetben mindenképp, ha a beltéri egység kifújt hőmérséklete nem megfelelő.

Mennyi időt kell szánni minderre?

Helyszíntől, a gépek elhelyezkedésétől, állapotától függ, általában 1-1,5 óra a karbatartáshoz szükséges idő géppáronként.

Mennyibe kerül?

Minden munkáról számlát adok, az árak bruttó fizetendő összegek, nincs ÁFA tartalmuk. Budapesten és vonzás körzetében egy kültéri egység (5 kW hűtő teljesítményig) és egy hozzátratozó oldalfali beltéri egység (monosplit) karbantartás alapdíja kiszállással együtt: 15 000 Ft. Több beltéri egység (duál, triál, stb) vagy egy ingatlanon belül több rendszer esetén kedvezményes díj már csak 5 000 Ft / gép (kültéri vagy beltéri egység) az alapdíjon felül. Például egy kültéri egység 2 db beltéri egységgel (duál): 20 000 Ft. Két kültéri egység és 2 beltéri egység egy ingatlanon 25 000 Ft. Nagyobb ingatlanok, irodák, szerver helységek, üzletek részére szívesen adok egyedi árajánlatot, ahol sok gép üzemel és gyakori karbantartás szükséges.

Új szolgáltatás - ózongenerátoros beltéri egység fertőtlenítés

Az ózon az egyik legerősebb oxidálószer, így rendkívül hatékony fertőtlenítő, baktériumokkal, gombákkal, vírusokkal szemben. Semlegesíti a kellemetlen szagokat. Használata közben nem lehet élőlény, növény sem a helységben, majd utána alaposan ki kell szellőztetni. Bónuszként kapjuk a klíma mellett az egész helység fertőtlenítését is. Természetesen a többi helység ózonos fertőtlenítését is vállalom.

Mindig az Ügyfél hosszútávú érdekét kerestem, legfontosabb célként a minőség javítását tűztem ki. Klímásként is ezzel a szemlélettel dolgozok, a legjobb megoldást keresem Megrendelőm részére, minden berendezésre úgy tekintek, mintha én is abban a helységben élnék, vagy dolgoznék. Bővebben >>

06-30/555-4114

klima@demenyklima.hu

www.demenyklima.hu