Villanyszerelés

Hívjon bizalommal, ha megoldást keres:

- apróbb javításra
- hiba keresésre
- kisebb átalakításra
- részleges illetve teljes felújításra
- új hálózat kialakítására

Számtalan apróságnak látszó javítani való lehet egy háztartásban. Például: nincs áram egy aljzatban, a váltó kapcsoló nem úgy működik, ahogyan szeretnénk, új világító testeket szerelnénk fel, kicserélnénk a régi kapcsolókat, és még hosszan sorolhatnánk.

Előfordul, hogy szükségünk van egy új, külön biztosított áramkör kialakítására. Például: elektromos sütő, főzőlap, elszívó beépítéséhez, motoros redőny vagy garázskapu, bojler, elektromos fűtőtest vagy akár a klíma részére.

Ne gondolkodjon így: “Ezek a munkák nem tűnnek nagy dolognak. Egy kis utána nézéssel, internetes kereséssel bárki képes rá, van 3 vezeték, nem lehet olyan bonyolult ...

Mégsem sikerül mindenkinek. Miért bízza villanyszerelőre? Legalább 3 ok miatt:

1. Egy kép többet mind ezer szónál, elrettentő példaként egy fénykép:

Ezt a villásdugót egy beépített sütőről vágtam le. A konyhabútor összeszerelésekor szerelte fel valaki így ezt a villásdugót, aki nem értette mit jelent a gyártó által egyértelműen megjelölt 3 vezeték. Akkor még nem volt életvédelmi relé (ÁVK, FI relé) felszerelve a házban. Így kizárólag a szerencsén múlt, hogy nem történt súlyos baleset.
Az életvédelmi relé beépítése mutatta meg például ezt a hibát is, építesse be Ön is ezt a hasznos kiegészítő védelmi eszközt, életet menthet!

2. Milyen színű vezetéket kell használni? Milyen keresztmetszetű legyen?

Ha nem tudjuk magabiztosan a választ, akkor ne kezdjünk bele, hívjunk szakembert! Életveszélyes állapotot hozhatunk létre, pl. ha egy 3 eres kábel kék vagy zöld-sárga vezetékén viszünk fázist a kapcsolótól egy világító testig, vagy a kötődobozáig. Tüzet okozhat ha nem figyelünk a vezeték keresztmetszetére, mert “csak ilyen van kéznél”, vagy spórolni akarunk!

3. Végül a felelősség kérdése, ami csak akkor kerül elő, amikor megtörténik a baj, de akkor azonnal. Tudta, hogy azért a hálózatért, amit üzemeltet, a felelősség is az Öné?

Minőségi-Alapos-Szakszerű munkát végezek villanyszerelőként is, a biztonságos üzemelést tartom a legfontosabb szempontnak. Ön nyugodt lehet, kizárólag olyan szerelést hagyok készen Önnél, ami után én is nyugodtan tudok aludni.

Néhány gondolat a lakásunk, házunk elektromos felújításáról: Miért és mikor lehet szükséges a felújítás? Valóban sok százezres, vagy akár milliós nagyságrendű kiadásra kell számítani?

Nincs két egyforma ingatlan, egyforma élethelyzet, a válasz sem lehet ugyanaz. Ezért minden esetben egyedi felmérés, egyeztetés szükséges a megoldásról. Általánosságban elmondható, hogy az 1980-as években, vagy még korábban épült lakások, házak felújítása napjainkra már szükséges, ha eddig nem fejlesztettek semmit. Ezekre az ingatlanokra csupán néhány áramkör jellemző, alumínium vezetékeket használtak, gyakran hiányzik a védővezető, a kötések kilazultak a folyamatos melegedés hatására. Már 40 évvel ezelőtt sem számított a legjobb megoldásnak, de az akkoriban jellemző fogyasztást kiszolgálták. Mi is volt az akkori fogyasztás: helységenként egy világítótest, asztali- vagy állólámpa, a háztatásban egy hűtő szekrény, tv, rádió, porszívó, keverő tárcsás mosógép, ami nem melegítette a vizet. Kevés készülék üzemelt tartósan egyidőben! Ugye, ma már nem ehhez vagyunk szokva? Teljesen megszokott egy átlagos háztartásban, hogy miközben az automata mosógépünk megy, üzemel a szárítógép, sütünk-főzünk az elektromos tűzhelyen, robotgépet is használunk, elindítjuk a mosogatógépet, nagyobb a hűtőnk és fagyasztónk is van, a szobában vagy akár több helységben is hűtenek vagy akár fűtenek a klímáink, és még valaki szeretné a hajszárítót is használni... Így rögtön több ezer watt elektromos teljesítményre van szükségünk egyszerre, és az a jogos igényünk, hogy gondolnunk se kelljen rá, működjön megbízhatóan, észre se kelljen vennünk. Sajnos a régi hálózat hamar megmutatja, hogy nem ilyen fogyasztásra méretezték, gyakran lecsapnak a kismegszakítók, pislognak az izzók, “amper” szagot érzünk időnként. Mit tehetünk?

A teljes elektromos hálózatunk felújításával a következő évtizedekre megnyugtatóan megoldottuk a biztonságos üzemelést. Ekkora munka általában az ingatlan teljes felújítása, korszerűsítése alkalmával kerülhet szóba, amikor nyílászárókat cserélnek, külső szigetelést kap a ház, és a gépészet is megújul. Néhány hétig általában nem lakható az ingatlan. Egy egész ház esetén valóban több százezer illetve inkább könnyen milliós nagyságrendű kiadás lesz a munkák elektromos része. De nem szabad a felújításból kihagyni, mert évtizedeken át megnyugtatóan üzemelő, modern, biztonságos hálózatot kapunk.

Gyakran találkozom azzal az élethelyzettel, hogy nincs lehetőség a teljes ház vagy lakás ilyen mértékű felújítására. Lehetnek anyagi akadályok is, vagy nem költözhetünk el a munkálatok időtartamára. Viszont nem maradhat 40 éves az elektromos hálózatunk sem. Jó megoldást tudok kínálni erre a helyzetre!

Röviden: a régi hálózat változatlan marad, de leveszem róla a terhelést, csak világítás marad rajta. Mellé építek egy új elektromos hálózatot, ház esetén földelő szondával, új lakás elosztóval, FI relével, külön biztosított új áramköröket alakítok ki az Ön igényeinek, szokásainak megfelelően. Pl, konyhába, elektromos sütő részére, mosogatógépnek, mosógépnek, szárítógépnek, klímának, elektromos fűtőtestnek, szobákba, egyéb helységekbe dugalj áramköröket vezetek.

A szerelés:

- néhány nap alatt elkészül,
- nem jár hatalmas porral, zajjal, mint a horony marások, vésések,
- csak kis lyukakat kell fúrni.
- falon kívüli szerelés, de nem lesz mindenhol ronda kábel csatorna,
- két helységet határoló fal egyik oldalára elegendő csatornát szerelni, a túloldalon az új aljzat látszik.
- Diszkréten élek mentén, sarkokban, lent bútorok takarásában, vezetve nem annyira zavaróak, cserébe a végeredményért, amit kaptunk.

A végeredmény:
- A világításunk tovább üzemelhet a régi hálózatról, ami csak egészen minimális terhelést jelent a mai energiatakarékos fényforrások használatával.
- Az új hálózatunk bírja a terhelést,
- ugyanolyan megbízható, mint a teljes felújítás esetén,
- de vésés nélkül készült,
- ezért nincsen szükség további helyre állító munkálatokra sem,
- végig bent lakhattunk,
- lényeges szempont: töredék árért készült el, töredék idő alatt!

Hívjon bizalommal egy személyes egyeztetésre.

Egyedi megoldás készül az Ön egyedi igényeire szabva.

Mindig az Ügyfél hosszútávú érdekét kerestem, legfontosabb célként a minőség javítását tűztem ki. Klímásként is ezzel a szemlélettel dolgozok, a legjobb megoldást keresem Megrendelőm részére, minden berendezésre úgy tekintek, mintha én is abban a helységben élnék, vagy dolgoznék. Bővebben >>

06-30/555-4114

klima@demenyklima.hu

www.demenyklima.hu