Klíma telepítés

Első lépés az alapos felmérés.

Gyakran mondják első alkalommal az ügyfelek, miután megszületett az elhatározás, hogy “csak hűvöset szeretnék végre, semmi más nem fontos!”
De valóban így van? Csak egy példa, egyetlen szemponthoz: Használt már szobai ventilátort? Ugye, nem volt mindegy, hova tette, előfordult, hogy zavarta és át kellett tenni máshova? A beltéri egység is levegőt fúj, de ha rossz helyre szerelték fel, már nem egy mozdulat lesz áthelyezni.
Hosszú éveken keresztül hozzájárul a kényelméhez, ha alaposan és körültekintően választunk jó minőségű berendezést és szakszerűen telepítjük. Általában több jó megoldásból is választhatunk.
Az Önnek legmegfelelőbb megoldást keresem, ehhez meg kell ismernem az Ön személyes igényeit, elvárásait. Fűtésre is használná a gépet? Egy vagy több helység klímatizálása a cél? Az ingatlan adottságait egyedileg felmérve, (alapterület, belmagasság, szigetelés, ablakok, tájolás, benapozottság, a helység felhasználása, elrendezése, helyi szabályozás) közösen egyeztetnünk kell a felszerelés lehetőségeit, beltéri és kültéri egységek összekötését, elhelyezését, csepp víz elvezetést, elektromos bekötést. Meg kell határoznunk a gép teljesítményét. Ezek ismeretében lesz értelme konkrét márkáról, típusról és árról egyeztetni.
Azért is fontos a felmérés, mert előfordulhat, hogy az ingatlan adottságai vagy az Ön elvárásai nem találkoznak azzal a megoldással, amit észszerű költség- és időkereten belül nyújtani tudok.

Mennyibe kerül az alapos felmérés?

Díjmentes Budapesten és közvetlen vonzáskörzetében. Hívjon bizalommal, találunk megfelelő időpontot.

Mennyibe kerül a telepítés és mennyi ideig tart?

A telepítés munkadíját a felmérés alkalmával adott ajánlat tartalmazza, a vállalt határidővel együtt.

Sok klímás cég bemutatkozását, ajánlatát olvashatjuk a honlapokon, többen megadnak árakat is tájékoztatásként (mi hány méter, centiméter, milyen átmérő, hány darab, milyen extrák nincsenek az árban, pl rozsdamentes konzol, csavarok, gumibakok stb). Nem könnyű eligazodni. A telepítés várható idejét is leírják, néhány óra alatt végeznek a szerelők és sietnek is tovább aznap a következő címre telepíteni.
De lassítsunk egy kicsit!
Egy kérdés: Ön melyiket választaná: kezdjenek Önnél még frissen, de sietnek, mert még máshol is kell telepíteni, vagy érkezzenek Önhöz már fáradtabban és úgy dolgozzanak, hogy már sietnének haza? Biztosan gyors és talán olcsó is lesz, de egyik sem az igazi, ugye?

Keressen bizalommal, ha Ön másképpen szeretné! 

Mert Minőségi-Alapos-Szakszerű munkát végzek. Mert így lesz jó a végeredmény.
Egy napra egy telepítést vállalok, nem sietek, nem kapkodok. Mert így van idő előkészíteni a munkaterületet, elhúzni vagy letakarni a bútorokat, munka közben és a végén összetakarítani, és rendet hagyni magunk után.
Kizárólag jó minőségű, márkás berendezést ajánlok és adok el, megbízható importőri háttérrel, akár 6-10 év garanciával, mert éveken át tartósan minőséget képesek nyújtani.
Szívesen ajánlom a Fujitsu ( akár 10 év garancia!) és Fisher ( akár 6 év garancia!) márkákat.

Mire számíthat telepítés közben?

Még egyszer egyeztetjük az egységek helyét, a csövezés nyomvonalát, csepp víz elvezetését, elektromos betáplálást. Szükség lesz minimum egy fal áttörésére a csövek részre.

Nagy kosz, por lesz munka közben?
Nem, mert ipari gyémánt magfúrót használok, ami precíz, igényes, tiszta, biztonságos, igaz költséges eljárás a hagyományos fal áttörési módszerekkel összehasonlítva. Nem probléma, ha egy betonfalban vasat fog. Nem keletkeznek statikai problémákhoz vezető hajszál repedések a fal szerkezetben, mert nem repeszti, hanem vágja a falazatot. Nem száll a por, nem hullanak vakolat- és faldarabok fúrás közben, mert folyamatos az elszívás. Nem szakad át a fal, nincs szükség javításra.

Néhány fénykép erről a most még ritka, speciális, precíz megoldásról:

   

 

Az hűtőköri szerelés után Nitrogént használok az új rendszer tisztításához és nyomáspróbájához. Precíz eszközöket, műszereket használok a beüzemeléshez.

Ha külön biztosított áramkört kell kiépíteni, nyugodtan vállalom, mert villanyszerelőként van rá jogosultságom. Számlát, telepítési tanúsítványt, beüzemelési jegyzőkönyvet készítek. Ez fontos Önnek, mert így hivatalos a klíma telepítése, és kizárólag ezek birtokában érvényesíthető később a garancia, ha esetleg szükség lenne rá.

Milyen hosszú garanciára számíthat?

Minden alaposság, gondosság azt a célt szolgálja, hogy egyedi, különlegesen hosszú garanciális feltételek vállalásával biztosítsam az Ön nyugalmát. Önként vállalom, nincsen külső kényszer, az ok kizárólag a minőség iránti feltétlen elkötelezettség hangsúlyozása.

A kivitelezési munkámra annyi év garanciát vállalok, amennyit a tőlem vásárolt, általam felszerelt és beüzemelt berendezés forgalmazója ad a gépre kiterjesztett garancia keretében, ha én végzem el az előírt karbantartásokat.

Egyéb esetben 1 év vállalását írják elő a jogszabályok a kivitelezési munkákra. Fontos külön kezelni a berendezésre vonatkozó garanciát a kivitelezői munkára vonatkozó garanciától. A berendezésre értéktől függően több évet kell vállalnia a forgalmazónak/eladónak, de ez nem sokat ér, ha a szerelő hibája okoz gondot. Esetleg már a következő nyáron nem hűt az új gépünk, mert elszökött a hűtőközeg az egyik peremnél. Vagy egy akár néhány éves kompresszor súlyosan meghibásodik nedvesedés miatt. Egyik sem a gyártó vagy a forgalmazó hibája, hanem a szerelőé, aki nem használt Nitrogént sem nyomáspróbára, sem a rendszer tisztítására, és nem végezte kellő alapossággal a vákuumolást. Sajnos gyakran találkozok olyan berendezésekkel, ahol látszik, úgy végezték a telepítést, hogy 1 éven belül ne legyen észrevehető baj, hiszen utána úgy sem kérhető számon a szerelő munkája garancia keretében. Talán azért, mert olcsón és gyorsan kellett dolgoznia a főnöke vagy a épp megrendelő kérésére? Lehetséges, de én egészen másképp gondolom ezt a kérdést, ezért vállalok önként olyan különlegesen hosszú garanciát a munkámra, mint a berendezésre vállal a forgalmazó kiterjesztett garancia keretében.

Minden Ügyfelemnek jár ez a különlegesen hosszú garancia az alábbi három egyszerű feltétel teljesülése esetén:

- én adtam el a berendezést
- én telepítettem és üzemeltem be
- én tartom karban folyamatosan a klíma berendezést.

Tudomásom szerint nincs más kivitelező Magyarországon, aki ilyen egyedüli garanciális feltételek vállalása mellett telepít klíma berendezéseket. Önnek ez egy Fujitsu klíma vásárlása esetén akár 10 év garanciát, nyugalmat, biztonságot jelent!

Mekkora lehet az árkülönbség? Derítsük ki együtt!

Hívjon bizalommal, kimegyek felmérni az igényeit, a lehetséges megoldásokat, majd ajánlatot készítek. Ezt össze tudja hasonlítani más szolgáltatók ajánlatával.

Ha Önnek is a minőség a legfontosabb szempont a döntésnél, akkor minden valószínűség szerint megtaláltuk egymást.

Néhány fénykép munka közben, illetve után:

 

 

Mindig az Ügyfél hosszútávú érdekét kerestem, legfontosabb célként a minőség javítását tűztem ki. Klímásként is ezzel a szemlélettel dolgozok, a legjobb megoldást keresem Megrendelőm részére, minden berendezésre úgy tekintek, mintha én is abban a helységben élnék, vagy dolgoznék. Bővebben >>

06-30/555-4114

klima@demenyklima.hu

www.demenyklima.hu